Mei 2011

THIS MIGHT HURT
11 t/m 15 mei; open van 11-19 uur
Aan de hand van voorwereldlijke dinosaurussen en draken portretteert Věra Louisa Aikens de mens als diersoort in een expositie die bestaat uit o.a. penseeltekeningen, 3 dimensionale werken en een hoorspel. Het beest plooit zich naar menselijke eigenschappen. Soms speels en verradelijk maar ook geil en wreed. The beast cant help it.

April 2011

KONINGINNEDAG 2011
Koninginnedag op de NDSM werf!
Laat de onmenselijke drukte van het centrum achter je en laat je met de wind in de haren gratis naar noord varen voor een fantastische en onvergetelijke koninginnedag vol creativiteit, muziek, vrijmarkt en happenings!

These Guys @ NDSM Treehouse i.s.m. Kunststad organiseren deze koninginnedag een groot feest festijn op het NDSM terrein.
Je kunt een hoop verwachten zoals; DiscoNtainer, spiegeleieren porno, pannenkoeken madness, Rauschmaschine, de PopUp fashion store, de biefstuk bar en nog veel meer onder een warme deken van diepe techno door de mannen van het label Audiosculpture.
These Guys warmen de dag op en Mark Broom sluit m met een klapper af. NDSM TREEHOUSE, is een zinderende broedplaats voor kunst en cultuur. een habitat van containers en portocabins.

Februari 2011

RAMMELFEST 2.1
voor meer info
www.margrietkicks-ass.nl/Rammelfest

"HELLO ONKEL"

Januari 2011

"THIS MIGHT HURT"

Oktober 2010

"INS BLAUE HINEIN"
Test-portal.nl

Novermber 2010

"INS BLAUE HINEIN" Update
Test-portal.nl

19 november:

Is alles van waarde weerloos? Er zijn genoeg redenen om een linkse hobby niet meer door de belasting betaler te laten subsidieren: Conceptuele kunsten spelen zich vooral af in de hoofden van een groepje intellectuelen, er studeren veel te veel wanna-bee kunstenaars af aan de academies waardoor het werkelijk talent niet de aandacht krijgt die het verdiend en de markt overspoeld wordt met goede bedoelingen. Navelstaren is niet meer van deze tijd en dromen al helemaal niet. Kunst omdat het moet?

Toch zijn bezinning, verwondering en fascinatie de instrumenten waarmee een samenleving zich verrijkt, ontwikkelt en onderscheidt. De kunsten spelen een belangrijke rol hierin. Hoe behoudt de kunst in de toekomst zijn pioniersfunctie, als aanjager voor verandering? Hoe nemen
we de leidende rol over van de politici die nu het publiek schofferen?

Een nieuwe tijd breekt aan en betekent dus het eind van jouw werk dat nog in het atelier staat te wachten op erkenning. Kunst in een diep schap, in je lade of op je achterkamer doet er niet toe. Het is tijd voor een volgende beeldenstorm, maak ruimte in je hoofd door deze troep eindelijk overboord te gooien.

Met respect voor elk afzonderlijk werk bieden de organisatoren van Ins Blaue Hinein kunstenaars de mogelijkheid om met bijzondere instrumenten: pistool, gasbrander en moker een nieuw leven tegemoet te gaan, al dan niet als kunstenaar.

Iedereen is welkom maar kunstenaars in het bijzonder worden gevraagd om een kunstwerk mee te nemen om deze letterlijk' en plein public" te vernietigen.
(Wij vragen hierbij aan de kunstenaar het waarom hiervan kort te beschrijven)

Oktober 2010

"INS BLAUE HINEIN"
Test-portal.nl

Oktober 2010

WORKSHOP STOMME VRAGEN STELLEN
PICKUPCLUB Zondag 31 oktober 13:00 tot 16:00 uur;

TONELOFOONMACHINEMAGICALIS
PICKUPCLUB zaterdag en zondag 17 en 17 oktober; aanvang 21:00 uur 

Juni 2010

NEDERLAND-KAMEROEN: IN DE LEUKSTE STRAAT VAN DE LOODS
PICKUPCLUB donderdag 24 juni aanvang 19 uur entree gratis 

April 2010

MOVIE NIGHT: Frozen Land (Pahaa ma)
donderdag 1 april aanvang 20 uur entree 3,- euro 

BANDJESAVOND: SICKO CIRCUS
vrijdag 2 april aanvang 21 uur entree 3,- euro 

SOUND OF MOVIES van Yasmin Kedar
vr/za/zo 2,3 en 4 april aanvang 20;30 uur  

sound of movies @ my space

Marjolijn Stappers: lezing over grafische taal, esthetische oefeningen en bedrieglijk functioneel vormgeven onzin.
dinsdag 6 april aanvang 20 uur VERPLAATST NAAR 27 APRIL!!!  

MOVIE NIGHT: 10 canoes, 150 spears and 3 wives
donderdag 15 april aanvang 20 uur entree 3,- euro 

februari 2010

Rombout Oomen: lezing over schilderkunst
woensdag 17 februari aanvang 20 uur  

januari 2010

O+A: lezing over architectuur in Nederland
maandag 11 januari  

december

Dazzleville - Nieuwjaarsnacht Festival op NDSM werf
donderdag 31 december 2009  

De NDSM werf organiseert dit jaar met Oud en Nieuw een groots opgezet feest onder de naam “DAZZLEVILLE” (vrij vertaald: “Betoverende Stad”). Het evenement heeft de opzet van een minifestival waarbij bezoekers met hun entreebewijs terecht kunnen in verschillende locaties op de werf. Deze locaties worden gehost door diverse organisaties uit de Amsterdamse underground die samen een stevige mix van (veel!) live-acts, dj’s en performers op het programma hebben staan.

De programmering van DAZZLEVILLE is heel divers met uiteenlopende stijlen als Garage/Blues, Rock ’n Roll tot Dub Step, Electro en Techhouse. Reeds bevestigde namen zijn o.a. Minimatic (FR), Den Tex, Supercity, The Anacondas, Steven de Peven, Terry Toner, Clockwork, Legowelt en Frankie D. Voor het hele programma van meer dan 45 bands/dj’s zie: www.dazzleville.nl

DAZZLEVILLE begint vroeg in de avond en zal de gehele nacht duren. Om klokslag twaalf is er een zeer spectaculair vuurritueel dat is ontworpen en gebouwd door kunstenaars van de werf. Omdat de NDSM pont niet vaart op Oudejaarsavond wordt vanaf de aankomstplek van het pontje achter CS bij Buiksloterweg een pendelbus ingezet. Kaarten worden verkocht via de site, bij Noorderlicht en alle Free Record Shops. De voorverkoop is reeds begonnen!

Organiserende/participerende partijen: NDSM – Stichting Zwerfkunst - Noorderlicht - PickUpClub – Sleazefest - XS2Vision – Electronation

M.m.v.: Autonomas – Monsterverbond – Sarah Vozz – Inrichting.nu – Wytze de Dingenmaker – Dia Docus – NOP Team – Gallerie Schaap

Locatie: NDSM werf - Amsterdam
Start: 21:00 uur - Einde: 6:00 uur
Entree: 45,- (vvk) / 55,- (deur)

'In the field' De rol van de mens op deze planeet.
10 en 12 december 2009 

Op de NDSM-Werf worden sinds kort voor elke maand lezingen georganiseerd door Pickup club. De  1ste theatrale lezing “In the field” word gegeven door een Deense kunstenares: Christine Fentz, en vind plaats op 10&12 december. Deze lezing gaat over het gedrag van de mens op deze planeet. Hoe we ons verhouden tot onze omgeving van landelijk en stedelijk tot de oneindige steppe. Ook onderwerpen zoals de verschillen tussen ruimte,tijd en plaats komen aan bod.

Entree: 7,50 inclusief een soep die tijdens de performance word gemaakt
Aanvang: 19:30
Eind: ong. 22:00

november

HotDocks op 14 en 15 november
zaterdag 14 november 2009 

Hotdocks Sweet & Sticky
Hotdocks in gezinsverpakking
Hotdocks in gezinsverpakking
Hete Buren met warme betrekkingen
Opening Winkel met NDSM parafernalia 
Die Lauf der NDSM - vormgevers, lassers en uitvinders steken de tent in de hens
Sh’bang - compositie met teringherrie door skaters van het Skatepark
Team Amsterdam/ Team Osaka Japan wisselt uit
Eten: mystery meat en mystery drinks.